"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Boer & Croon neemt executive searchbureau Vanderkruijs over

Twee bekende merken komen onder één paraplu.

Interim-management en adviesbureau Boer & Croon heeft Vanderkruijs overgenomen. Dit bureau voor executive search en leiderschapsontwikkeling is actief in de brede publieke sector. Vanderkruijs blijft onder eigen label actief.

Vanderkruijs is een bureau met een lange geschiedenis. Ooit opgestart door een van de grondleggers in Nederland van ‘executive search’: Wil van der Kruijs. Het bureau groeide onder andere door de overname van de Rijks Psychologische dienst. Om vervolgens zelf overgenomen te worden door Deloitte. Een aantal jaar laten later volgde – nadat het stevig was afgeslankt – weer een verzelfstandiging.

Vanderkruijs ontving recentelijk de ‘Talent naar de Top Executive Search Award’. In het rapport loofde de jury Vanderkruijs voor het realiseren van een uitzonderlijk hoog aantal vrouwelijke benoemingen. Ook de prioriteit die het bureau geeft aan het vergroten van diversiteit in de boardroom werd erkend met deze prijs.

Boer & Croon is actief in Interim Management, Executive Search en Management Solutions voor het uitvoeren van programma-management en complexe implementatie- en verandertrajecten. Na de overname van searchbureau YESS in 2020 – sterk in industrie, logistiek, finance en technologie – wordt nu met Vanderkruijs ook de positie in werving en selectie voor de non-profit sector verstevigd.

“De expertise en het netwerk van Vanderkruijs geven een kwalitatieve impuls aan onze dienstverlening. We zullen in de samenwerking beter in staat zijn de juiste oplossing te bieden voor bestuurlijke en toezichthoudende posities in de non-profitsectoren”, aldus Eelco Koehoorn, directievoorzitter van Boer & Croon.

Pieter Cortenbach, één van de eigenaren van Vanderkruijs: “Voorafgaand aan het searchwerk hebben wij als Vanderkruijs in eerste instantie inhoudelijke gesprekken met onze opdrachtgevers over hun strategie en de noodzakelijke transformatie, her- en doorontwikkeling en in dat kader het belang van het positioneren van de juiste mensen in het juiste team. Door de samenwerking met Boer & Croon krijgen onze opdrachtgevers een bredere en meer veelzijdige entree naar specifieke dienstverlening, maar de basis blijft de werving, search en selectie.”

 

zie dit segment van de ZiParena voor een overzicht van de belangrijkste adviesbureaus en bureaus voor interim-management. 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

  1. Past goed bij elkaar. Ook goed te zien dat B&C deze overname kan doen, geeft blijk dat de club herrezen is en verleden achter zich heeft gelaten.