"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Hoe gaat het met jouw bijdrage aan het unieke boek: Alles draait om eenvoud?

Een paar weken geleden zijn wij (Joop Vorst en Hugo Jan Ruts) gestart met een initiatief om te komen tot een uniek boek. Een boek waarin JIJ de gelegenheid krijgt om jouw specifieke aanpak, die in de praktijk is gegroeid en waarmee je je van de grote massa onderscheidt, te presenteren. We hebben niet alleen heel veel positieve reacties ontvangen, maar ook veel voorstellen voor bijdragen aan het boek.  Sommige auteurs hebben zelfs al min of meer complete bijdragen geschreven.

We kunnen ons voorstellen dat je bij de ontvangst van de uitnodiging hebt gedacht: “Leuk daar ga  ik aan meedoen!”, maar dat het daarna plots toch een paar weken later is en dat het bij een voornemen is gebleven. Het is daarom dat we je nog een keer herinneren aan deze unieke kans.

Wat we gemerkt hebben is dat ons verzoek om het liefst voor 1 december 2012 een voorstel voor een bijdrage in te sturen in de praktijk toch vaak werd begrepen als een deadline. Daarom hebben we dat maar laten vallen. Zo heb je nog alle kans om onder de kerstboom te bedenken en in het kort uit te werken wat jouw bijdrage aan het boek zo kunnen zijn.

Ter inspiratie: voorbeelden van al ingeleverde voorstellen

Ter inspiratie hieronder een aantal korte schetsen van voorstellen en bijdragen die we al ontvangen hebben.

We zijn natuurlijk nieuwsgierig naar het idee dat jij onder de kerstboom op papier hebt gezet. Je voorstel en/of bijdrage kan in per mail sturen naar eenvoud@zipconomy.nl. Aanwijzingen voor auteurs, meer uitleg over dit project en een voorbeeld van een bijdrage kun je vinden via de pagina www.zipconomy.nl/boek-eenvoud/

a. Tjark Kamp en Desiree Weyburg, Teweegbrengers

Het Gezond Boeren Verstand model. Het GBV-model is ontstaan uit weerwil van de vele methodieken en modellen die in de afgelopen decennia hun intrede hebben gedaan.

b. Nico Oosterbaan, HRM proffesional

Een praktisch model voor werving & selectie vanuit functie, team en organisatie.

c. Rob van Dolder, uit de groep alumni van Business School Nederland

De aanpak en reductie van (para)medische fouten in een groot perifeer ziekenhuis. Een voorbeeld dat een op een kan worden doorvertaald naar organisaties buiten de gezondheidszorg.

d. Wilma Vloom, interim-manager

Het op interactieve wijze wegnemen ‘Van beren op de weg’.  Een aanpak geïnspireerd door het kinderboek: Grote Beer en Kleine Beer.

e. Bert van Veldhuizen, uit de groep alumni van Business School Nederland

De aanpak van de brandweer bij incidenten bruikbaar gemaakt voor andere organisaties

f. Esther Bout, Manager Uitvoering Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost & student Bussiness School Nederland

Zero Based Bugeting een omgekeerde benadering van de traditionele manier van begrotingen maken, waarbij het afgelopen jaar geldt als basis voor het nieuwe jaar. Bij ZBB wordt dit losgelaten en wordt iedere keer bij nul begonnen, alsof de organisatie nog moet worden opgericht. De baseline is dus ‘nul’, waardoor organisaties jaarlijks worden uitgedaagd scherp te calculeren.

g, Ad Komen, Interim-Manager
Business Model Generation om de ontwikkeling van waardevolle bedrijfsplannen te versnellen en om zoveel mogelijk gebruik maken van de diversiteit, die in een organisatie of groep mensen aanwezig is.
Joop Vorst is zelfstandig gevestigd manager, adviseur, onderzoeker en auteur. Joop publiceert regelmatig over management. Zijn publicaties zijn te downloaden op www.joopvorst.com . Bekijk alle berichten van Joop Vorst

2 reacties op dit bericht

 1. Beste Joop,

  Ik zou een artikel kunnen schrijven over ” het caroussel ”
  Hierin wordt met X groepen en evenveel vragen gewerkt.
  Het helpt vooral goed bij de aanpak van een probleem of om bij voorbeeld inspiratie te krijgen bij een marktbenadering.

  De groepen maken een sheet waarin ze een vraag of stelling zo volledig mogelijk in kaart brengen en oplossingsrichtingen geven. Na 20 minuten draaien de groepen door naar de volgende vraag, waarbij ze starten met de input van de groep voor hen. Net zo lang tot iedereen alle sheets heeft aangevuld.
  Dit levert veel op door de wisselwerking, de bredere benadering en de inspiratie van elkaar.

  • Beste Willy,

   Lijkt mij een mooi en geschikt onderwerp. Wat mij betreft kan je dit verder uitwerken in een concept bijdrage en die zien we graag tegemoet.
   Als je bij het schrijven behoefte hebt om ff te sparren dan kan dat.
   Veel succes
   Groeten
   Joop