Over ZiPconomy

ZiPconomy is een onafhankelijke kennisplatform en community met als doel eigenzinnige meningen over de flexibilisering van organisaties & de markt voor interim professionals bij elkaar te brengen. Online & offline. 

ZiPconomy stimuleert innovatie door kennis te delen, door mensen en ideeën bij elkaar te brengen en door het doen van onderzoek.

Online

Organisaties die steeds flexibeler organiseren. Zelfstandige professionals die ondernemend hun vak uitoefenen. Daarover gaat het bij ZiPconomy. Over trends, ontwikkelingen en opinies. Om te leren, om te begrijpen. Op deze website staat bijna duizend artikelen hierover. Van meer dan 40 auteurs. Van hoogleraren tot jonge zzp’ers. Van onafhankelijke experts tot ervaren adviseurs van service providors. Van HR-managers tot opinieleiders en beleidsmakers. Auteurs die – onafhankelijk van ZiPconomy en op eigen titel – hun ideeën en visie geven over een breed scala aan onderwerpen.

Deze artikelen zijn geordend rond de volgende thema’s:

 • Organiseren & Flexibiliteit:  Over anders organiseren, grip op flex, de inzet van ‘tools’, samenwerking met interim professionals, flexschil of community, goed opdrachtgeverschap en onderzoek.

Over de meest actuele thema’s voor organisaties en zelfstandig professionals houden wij een aantal dossiers bij met verwijzingen naar alle relevante artikelen en auteurs. Kijk hier voor een overzicht van alle actuele dossiers.

Naast deze kennisartikelen bevat onze website nog een aantal rubrieken die informatie geven over uiteenlopende onderwerpen.

 • De ZiPlinkgids  bevat een aantal categorieën met verwijzingen naar honderden organisaties en informatieve websites. Zowel voor organisaties als zelfstandig professionals.
 • In ZiPjobs een exclusief (en beperkt) overzicht van actuele vacatures en opdrachten die direct te maken hebben met de thematiek die we hier bespreken.
 • Daarnaast delen we kennis en informatie via ons twitter kanaal, linkedingroep en facebookpagina.

Met betrekking tot artikelen en reacties hanteert ZiPconomy deze afspraken en gedragsregels 

Offline

Naast onze online aanwezigheid organiseren we diverse offline activiteiten. Deze variëren van kleinere tot grotere netwerkbijeenkomsten, workshops,lezingen,trainingen en seminars. Daarnaast doen we zelf onderzoek.

 • We organiseren jaarlijks meerdere kleine en middelgrote netwerkbijeenkomsten. In november vindt jaarlijks ons grote seminar plaats, waar ook de ZiPconomy Scriptieprijs wordt uitgereikt.
 • Onder de titel ZiPlab organiseren we – in wisselende samenstelling – seminars, werkconferenties, denktanksessies, ‘unconferences’, onderzoek en expertsessies. Gericht op dialoog, inspiratie & innovatie. Altijd maatwerk. Zie voor meer informatie over ZiPlab (plus een aantal video impressies) deze pagina.
 • ZiPcademy is de titel waaronder we – vaak in coproductie – trainingen en workshops verzorgen, met name voor zelfstandige professionals: zie voor data de ZiPagenda.

Kernteam & contact

ZiPconomy is een fuzzy firm pur sang, zonder vaste structuren of grenzen. De auteurs spelen een grote rol in het aanbieden van hun kennis. De partners van ZiPconomy maken het mogelijk om deze website te onderhouden en zijn vaak mede-organisator van onze events.

Daarnaast is een kernteam verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van ZiPconomy, het organiseren van onze offline activiteiten en het ondersteunen van onze auteurs.

Het kernteam bestaat momenteel uit:

 • Patricia Becker (ZiPlab)
 • Arjan van den Born (ZiPlab/ Goed opdrachtgeverschap)
 • Steven de Bruijn (Goed Opdrachtgeverschap)
 • Anne Hammers (redactie, contentproductie)
 • Carlijn Tempelaars (projectondersteuning, social media management)
 • Joop Vorst (ZiPcademy)
 • Hugo-Jan Ruts (‘editor-in-chief’, coördinatie, partnerships)

Contactpersoon:

Hugo-Jan Ruts
Frambozenweg 155
2321 KA Leiden
06-29044345

Contactformulier

Nieuwsgierig? Wilt u een idee delen? Heeft u een vraag? Laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.