"Exploring the future of work & the freelance economy"
Dossier

Inclusief ondernemen

De arbeidsmarkt in Nederland is uniek door de verscheidenheid aan werkvormen die er is. Maar is het ook een plek waar iedereen welkom is, en tot zijn recht kan komen? Hoe kunnen we als samenleving ervoor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch aan het werk kunnen worden geholpen? Hoe zorgen we ervoor dat ook zij zelfredzaam, zelfstandig, participerend en succesvol kunnen worden?

Dat soort vragen worden behandeld in het dossier ‘Inclusief Ondernemen’. Deze vorm van ondernemen heeft natuurlijk niet alleen impact op de kandidaat die daadwerkelijk aan de slag kan, maar ook op het team en de organisatie waarin hij of zij aan de slag kan. Welke impact? En wat betekent dat voor de interne samenwerking? Ook over dat soort vragen gaat het in dit dossier.

Opdrachtgevers zochten lange tijd in principe naar schapen met vijf poten, maar steeds vaker wordt dit omgedraaid en kijken ze juist wat een individu kan bijdragen aan de organisatie. Zo kunnen ook andere doelgroepen aan het werk worden geholpen. In dit dossier willen we laten zien hoe inclusief ondernemen steeds meer opgenomen wordt in het reguliere beleid van organisaties en hoe dat uitwerkt in de praktijk.