"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nétive wil met opvallende directiewisseling groeiambities waarmaken

Nétive VMS is al 20 jaar een sterk Nederlands merk in de inhuurmarkt. Het bedrijf staat aan het begin van een ambitieuze volgende groeifase. Reden voor een opvallende directiewisseling. Mede-oprichter Patrick Tiessen draagt de dagelijkse leiding over aan Wouter Waaijenberg.

Menigeen zal hebben opgekeken van deze ‘transfer’ op de inhuurmarkt. Wouter Waaijenberg was hiervoor MSP-directeur Circle8 (voorheen De Staffing Groep) en daarvoor bij Staffing MS (onderdeel HeadFirst Group). Patrick Tiessen is als mede-oprichter onlosmakelijk verbonden aan Nétive. Aan ZiPconomy vertellen zij over de redenen voor deze wisseling van de wacht.

Nieuwe fase

Nétive bestaat in november 20 jaar. En de huidige CEO en mede-oprichter Patrick Tiessen is trots op wat er is bereikt. “Samen met Chris Neddermeijer en Leon Vet zijn we ooit begonnen met het automatiseren van urenregistratie. Inmiddels is ons VMS platform een Total Talent Suite geworden. En we werken met Nétive VMS samen met meer dan 300 organisaties in Nederland en daarbuiten.”

Voor Tiessen is dit het moment om een stap terug te doen. “Ik vond het heel leuk om een bedrijf te managen. Inmiddels zijn er al meer dan 70 collega’s. We gaan met het bedrijf een nieuwe fase in en hebben de ambitie om verder te groeien. Dat vraagt om nieuw leiderschap. Ik denk dat nieuw leiderschap nodig is om de volgende stappen van Nétive in goede banen te leiden.”
Wouter Waaijenberg is voor Nétive de man voor deze job. Waaijenberg zelf kon naar eigen zeggen deze kans niet laten lopen. “Ik ben zeer enthousiast en gemotiveerd. En ik ben zeker niet over een nacht ijs gegaan. Ik ken Nétive heel goed, als partner en vanuit klantzijde (bij Staffing MS). Ik ben eigenlijk meegegroeid met Nétive en heb de reis met hen meegemaakt.”

De markt realiseert zich nog niet wat Nétive VMS allemaal kan. Dat is zonde.
– Wouter Waaijenberg

Versnelde digitalisering

“De ambitie van Nétive is om met elkaar snel te groeien”, stelt Waaijenberg. “Nétive heeft jaren heel veel geïnvesteerd in ontwikkeling van de software en alle functionaliteiten. Nu is het tijd om dat te gaan vermarkten en zorgen voor meer zichtbaarheid in de markt.” Klanten zullen dat zeker gaan merken, stelt hij. “We zullen meer een consultancy-rol op ons nemen, klanten meer gaan adviseren. En we gaan  veel meer aandacht besteden aan de adoptatie van Nétive VMS. Want de markt realiseert zich nog niet wat Nétive VMS allemaal kan. Dat is zonde.”

Waar klanten en leveranciers in de markt ook veel meer van gaan horen komende tijd is Nétive Connect, een nieuw product voor het maken van koppelingen met andere systemen. Waaijenberg: “Nétive Connect zorgt ervoor dat het Nétive platform met alle systemen van klanten kan communiceren. Dat zorgt voor een enorme versnelling in digitalisering. We hebben een apart Connect-team om deze stroomversnelling te realiseren.” Want er wordt veel van dit product verwacht, zo blijkt uit het persbericht dat net naar buiten is gebracht; ‘Nétive Connect is het onafhankelijke platform dat als hub fungeert voor het Total Talent Ecosysteem richting klanten, partners en leveranciers’.

Samen met partners kunnen we nog sneller stappen maken. We willen binnen een paar jaar naar een omzet van 25 miljoen euro.
– Patrick Tiessen

Grote groeiambitie

Wouter Waaijenberg is begin deze maand al gestart in het kantoor in Rijswijk en werkt momenteel samen met het management team aan de plannen voor volgend jaar. Vanaf 1 januari a.s. wordt  Waaijenberg operationeel directeur bij Nétive en per 1 juni 2024 zal hij de nieuwe CEO zijn. Hij benadrukt inmiddels alle connecties met bedrijven waar hij heeft gewerkt te hebben verbroken en dus onafhankelijk te zijn.

Volgend jaar draagt Patrick Tiessen definitief het stokje over. Tiessen zal dan minder zichtbaar zijn, maar hij blijft zeker betrokken bij ‘zijn’ bedrijf. Tiessen blijft mede-eigenaar en aandeelhouder. Hij gaat zich meer met strategische groei bezighouden. “We blijven doorontwikkelen. Er is nog heel veel te doen. Zo begint Nétive in de UK goed te lopen, dat is een volwassen organisatie geworden. In Duitsland zijn we nog niet zo ver, maar daar gaan we hard aan werken.”

Die groei moet worden gerealiseerd door een twee-sporen beleid: rechtstreeks en via partnerships, strategische samenwerkingen aangaan met bekende MSP’s die ook stevige groeiambities in Europa hebben. Tiessen over de nieuwe strategie: “We hebben in het verleden alles zelf gedaan, zonder enige externe financiering. Dat heeft gezorgd voor onze unieke positie, maar het heeft ons ook beperkt. Samen met partners kunnen we nog sneller stappen maken. We willen binnen een paar jaar naar een omzet van 25 miljoen euro.”

Aan ambitie dus geen gebrek. Er staat nog wel het een en ander te gebeuren bij Nétive, zegt Waaijenberg. “We gaan Nétive VMS zo optimaal mogelijk in de markt zetten. En we willen hard groeien. Stilstaan is achteruitgaan”. Wat dat betreft hebben oud-topsporters Patrick Tiessen (tennis) en Wouter Waaijenberg (basketbal) dezelfde mentaliteit, zo blijkt wekelijks op de padelbaan. “We kunnen allebei slecht tegen ons verlies. Winnen is voor ons belangrijk. We willen altijd een stap verder komen, elke keer weer beter worden.”

Lees ook:

Nétive brengt VMS-evangelie naar Duitsland