ZiPconomy Auteurs

ZiPconomy bevat bijdragen van een groep vaste auteurs en eenmalige bijdragen. De vaste auteurs zijn experts op één van de aspecten van de ZiPconomy. Ze zijn afkomstig vanuit verschillende hoeken: wetenschap, opdrachtgevers, bureaus, zelfstandig gevestigden, belangenvertegenwoordigers, etc. Als onafhankelijk auteurs zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun eigen artikelen en de meningen die ze hierin geven.

Het streven is om ZiPconomy uit te laten groeien tot een netwerk van vele betrokkenen. ZiPconomy.nl staat voor iedereen open die een kwalitatieve bijdrage wil leveren.

Heeft u interesse om mee te bouwen aan dit platform, wilt u ook vaste auteur worden of heeft u een interessante eenmalige bijdrage, neem gerust contact met ons op: info@zipconomy.nl

Zie voor meer informatie over ZiPconomy.

AIM4

AIM4 is een netwerkorganisatie die vraag en aanbod verbindt voor interim en vaste functies op tactisch/strategisch niveau. En we verzorgen coaching & development trajecten op het gebied van persoonlijk leiderschap. AIM4 werkt anders. Uit overtuiging dat onze netwerkaanpak beter is. Persoonlijker en sneller. We kennen de mensen in ons netwerk, weten wie bij welke opdracht past en hebben gevoel voor de ‘klik’. Kern van ons concept is een zorgvuldig geselecteerd netwerk van ca. 375 zelfstandige professionals. Allemaal met ruime ervaring als interim manager, coach of recruiter.

Lees meer over AIM4 »

Alexander Crepin

Alexander Crépin adviseert & implementeert al meer dan 25 jaar op gebied van eigentijds HR-beleid. HR staat daarbij voor Human Relations & Human Results. Bij Human Relations ligt het accent op instroom management en bij Human Results op performance verbetering, talent ontwikkeling en organisatie inrichting.

Lees meer over Alexander Crepin »

Annemarie Stel

Annemarie Stel is voorlichtingskundige en gedurende 22 jaar gepokt en gemazeld bij de Rijksoverheid, zowel bij ministeries als bij uitvoeringsorganisaties. Zij heeft een achtergrond in ICT en sinds 1992 in arbeidsmarktcommunicatie, als beleidsmedewerker, adviseur, coördinator en campagnemanager, als laatste van Werken bij het Rijk. Sinds 2007 adviseert ze onder de naam Wervingsvisie.nl organisaties over arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment. Meer informatie? Kijk op http://www.wervingsvisie.nl/

Lees meer over Annemarie Stel »

Anne Meint Bouma

Anne Meint Bouma is adjunct-directeur van Managed Service Provider Brainnet. Brainnet. Ze voert voor haar klanten het gehele inhuurproces uit in de rol van Managed Service Provider, Intermediair of Contractmanager. Brainnet is tweevoudig winnaar van de FD Gouden Gazellen Award (2012-2013) en winnaar van de High Growth Award Midden-Nederland (2013)

Lees meer over Anne Meint Bouma »

Anonimus

Soms wil iemand ongezouten meningen en analyses publiceren, maar is dat lastig omdat hij/zij daarmee mogelijk op tenen in zijn/haar netwerk en klanten trapt. Daarom voor een keer een reeks blogs van 'Anonimus'.

Lees meer over Anonimus »

Anoek Gerlings

Anoek Gerlings is psycholoog en heeft een coachpraktijk in Haarlem. Ze is gespecialiseerd in personal branding, communicatie en persoonlijke effectiviteit. Onder de naam "Life is a pitch" geeft ze samen met Marjolein Kortleve verschillende trainingen en workshops op het gebied van personal branding.

Lees meer over Anoek Gerlings »

Arjan van den Born

Arjan van den Born is hoogleraar creatief ondernemerschap aan de Universiteit van Tilburg en zelfstandig organisatieadviseur. Arjan doet onderzoek naar ondernemers, samenwerkingsvormen en netwerken, opdrachtgevers, succesfactoren van ondernemers en organisatieveranderingen (turnaround management).

Lees meer over Arjan van den Born »

Arjen van Berkum

Arjen van Berkum is ondernemer. Hij werkt in binnen- en buitenland als adviseur op het gebied van de optimale inzet van menselijk kapitaal.

Lees meer over Arjen van Berkum »

Barbera Netters

Barbera Netters is advocaat en heeft haar kantoor in Hengelo (Ov). Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Klanten zijn werkgevers, werknemers en ondernemers. Barbera gelooft in kennis delen en brengt dat dagelijks in de praktijk op haar website, social media en nu ook ZiPconomy, daarnaast is ze maatschappelijk betrokken en als vrijwilliger bij diverse organisaties actief.

Lees meer over Barbera Netters »

Carmen de Graaff

Carmen L.M. de Graaff biedt met ZPACT een geselecteerde groep van interim professionals de mogelijkheid om kennis, kunde en ervaring te delen. Daarmee vormen zij een krachtig en slagvaardig netwerk, waarmee opdrachtgevers graag zaken doen. ZPACT organiseert netwerkbijeenkomsten, ontwikkelt marktproposities en publiceert eigenzinnige visies. Meer info: www.zpact.nl

Lees meer over Carmen de Graaff »

Cees Harmsen

Cees Harmsen helpt professionals bij het ontwikkelen van hun psychologische capaciteiten en het creëren van een attractief professioneel profiel. Hij is actief als coach, trainer en presentator en is auteur van vier boeken over personal branding en persoonlijke effectiviteit.

Lees meer over Cees Harmsen »

Alles draait om Eenvoud

Met als rode draad 'Alles draait om Eenvoud' laat in deze reeks steeds een andere (interim)manager, adviseur of coach zien welke persoonlijke aanpak hij/zij heeft ontwikkeld. Een aanpak die in de dagelijkse praktijk is gegroeid en waarmee aanwijsbaar succes is bereikt. Alle artikelen uit deze reeks zijn hier te vinden. De redactie van deze rubriek wordt gevormd door Joop Vorst & Hugo-Jan Ruts. Meer informatie: eenvoud@zipconomy.nl

Lees meer over Alles draait om Eenvoud »

Floor Drees

Floor Drees is community manager van Peerz en bijzonder geïnteresseerd in matching, en de rol ervan in recruitment én in de dating. Als freelancer komt ze bij veel verschillende bedrijven over de vloer en verwonderd ze zich regelmatig over de gang van zaken.

Lees meer over Floor Drees »

Frank Broos

Frank Broos (1978) is sinds 2013 lid van het management team van Dunit, onderdeel van de Capgemini groep. Dunit is de IT community sourcer van Nederland en richt zich op zelfstandige IT professionals en kleine specialistische organisaties. Met deze communities organiseert Dunit de flexibele schil van klanten. Voordat Frank actief werd bij Dunit is hij interim- en programma manager geweest bij diverse organisaties. Hij is afgestudeerd aan de RSM op strategisch management in 2004.

Lees meer over Frank Broos »

Gastblogger

ZiPconomy geeft ruimte aan auteurs die eenmalig een artikel willen plaatsen op ZiPconomy. Naam en functie van deze gastbloggers worden onder het artikel vermeld.

Lees meer over Gastblogger »

Gerke van Zalk

Ondernemers en Professionals versterken door middel van “resultaatgerichte menskunde” is in het kort omschreven waar ik mij mee bezig houdt. Het versterken van mensen, ondernemers, Professionals en organisaties in werk-gerelateerde vraagstukken. Het is de mens die met voldoende invloed en autonomie zijn inzet en expertise kan gebruiken om gewenste resultaten te realiseren. Al ruim 10 jaar coach voor Ondernemers en Professionals. Gerke is o.a. initiatiefnemer van eengoedeprofessional.nl. Een domein waar Professionals zich van hun beste kant laten zien, waar zij door relaties worden gewaardeerd en waar nieuwe omzet wordt verworven

Lees meer over Gerke van Zalk »

Han Mesters

Han Mesters is Sector Banker bij ABN AMRO. Hij is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening. Han geeft regelmatig presentaties over trends in zijn sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapport geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is in zijn sector. Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie.

Lees meer over Han Mesters »

Hetty ten Holt

Hetty ten Holt is zelfstandig ondernemend gastvrouw en schrijver. Vanuit haar bedrijf HettyOntdekt helpt ze mensen in organisaties om echte betrokkenheid te creëren bij degenen die ze nodig hebben om hun ideeën en projecten te realiseren. Ze schreef hier recent een boek over met de titel “Gastvrij Organiseren” dat begin januari 2015 verschijnt. Hetty’s klanten zijn managers, projectleiders en beleidmakers die werken aan (maatschappelijke) projecten die andere mensen en organisaties nodig hebben om succesvol te zijn. Met haar dienstverlening en haar boek wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren gastvrij te gaan werken en leven.

Lees meer over Hetty ten Holt »

Hugo-Jan Ruts

Hugo-Jan Ruts is initiatiefnemer en 'editor-in-chief' van ZiPconomy. Daarnaast adviseert hij organisaties en bemiddelingsbureaus over ontwikkelingen in de ZiP-economie en geeft hij trainingen en lezingen, over de flexibilisering van organisaties en de arbeidsmarkt, en de consequenties daarvan voor zowel organisaties als interim professionals.

Lees meer over Hugo-Jan Ruts »

Inge Beckers

Inge Beckers zet zich in voor HR-Communicatie. Dit vakgebied ontfermt zich over de vraag: 
‘Hoe informeer, motiveer en verbind je (toekomstige) medewerkers?’ Ze helpt organisaties bij het vergroten van de bekendheid van het (werkgevers)merk en met het positief beïnvloeden van de tevredenheid van medewerkers via interactieve interventies. Een interventie is een actieve, bewuste en geplande ingreep in een groep om het functioneren van de groep te verbeteren. Inge is een professionele communicatie/project manager met oog voor wat de mens in een organisatie beweegt. Ze weet positieve ‘vibes’ rond merkwaarden te creëren. Haar motto: 
Engaged People. Great Companies. Better World.

Lees meer over Inge Beckers »

Innovenio

Richard van den Bogaard en Rob Hoogland zijn de oprichters achter het opdracht platform Innovenio. Wat voor Richard en Rob ooit begon als universiteitsproject is na het afstuderen uitgegroeid tot eigen onderneming. Eind 2013 werd de website van Innovenio gelanceerd.

Lees meer over Innovenio »

Jaap Schaveling

Dr. Jaap Schaveling (1956) is verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Op dit moment als associate professor Organisational Dynamics & Leadership Development en Director Modular MBA programs. Daarnaast is hij werkzaam als zelfstandig organisatiecoach.

Lees meer over Jaap Schaveling »

Jan Willem van den Brink / Maarten van Os

Jan Willem van den Brink en Maarten van Os zijn gespecialiseerd in acquireren voor niet-verkopers. Samen schreven zij het boek Opdrachtgever Gezocht – acquireren als onderdeel van je werk. Voor Zipconomy publiceren zij over dit onderwerp, en dan uiteraard gericht op de interim manager. Ze zijn eigenaar van Dreamfactory.

Lees meer over Jan Willem van den Brink / Maarten van Os »

Jeroen Sakkers

Jeroen Sakkers (1987) is oprichter en eigenaar van Victor Mundi het grootste ondernemersplatform in Nederland met diverse gratis cloudtools voor de kleine ondernemer. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de ZZP Barometer - de onafhankelijke, structurele onderzoek voor en over de zzp-markt. Ambitie: een revolutie ontketenen in de arbeidsmarkt.

Lees meer over Jeroen Sakkers »

Joke Twigt

Joke Twigt is sinds eind 2003 zelfstandig interim manager en adviseur. Daarvoor werkte zij voor een klein consultancy bureau in operationeel management. Zij heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd bij o.a. overheid, non profit organisaties en financiële dienstverlening. Daarnaast is zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Interim Managers (nvim). Haar eigen professionalisering geeft zij graag een boost. Dat varieert van een workshop tot buitenlandse reizen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Voor dat laatste is zij naar Peru en India geweest om te werken aan business cases op het gebied van organisatie en management.

Lees meer over Joke Twigt »

Joop Vorst

Joop Vorst is zelfstandig gevestigd manager, adviseur, onderzoeker en auteur. Joop publiceert regelmatig over management. Zijn publicaties zijn te downloaden op www.joopvorst.com .

Lees meer over Joop Vorst »

Karin Manuel

Dr. mr. K.A.H. Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van HRM bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd op het organiseren en managen van succes in de muziek business. Momenteel is zij lector bij het NCOI, heeft zij een eigen adviespraktijk, MMCT, en is zij verbonden aan de Smart Group op het gebied van organisatieontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van personeel.

Lees meer over Karin Manuel »

Leo Witvliet

Prof. dr. mr. Leo Witvliet is hoogleraar interim management en flexibiliteit van kennis aan Nyenrode. Daarnaast is hij verbonden aan het Kennis Instituut Zelfstandig Ondernemerschap (KIZO) en het Instituut Interventie Management (IIM).

Lees meer over Leo Witvliet »

Leonie Vermeulen

Léonie Vermeulen is oprichter van Voorwaarde en specialist op het gebied van klantmanagement. Voorwaarde levert diensten waar u én uw klanten blij van worden. Voorwaarde biedt een totaaloplossing. Van communicatie tot HR, van interim tot workshops en van klantonderzoek tot finance.

Lees meer over Leonie Vermeulen »

Lilian Boonstra

Lilian Boonstra is zelfstandig organisatie- en communicatieadviseur. Beide vakgebieden bundelt zij in haar bedrijf Realisatieadvies: eerst spitten, dan scheppen! Pionier in het vraaggestuurd samenwerken in de flexibele schil. Co-auteur vdn ´De ZZP-maatschappij, te groot om te negeren´. Zij is initiatiefnemer van het project Pr8werk, dat met inzet van zwermsessies opdrachtgevers en ZZP´ers met elkaar in contact brengt in een blind speeddatecaroussel. Organisator van de Dag van de duurzame ZZP´er: hoe kan ik zelf meer duurzaam werken en hiermee voor mijn opdrachtgevers van betekenis zijn? Zij wil als ZZP-netwerkdokter de effectiviteit van netwerken van bedrijven en zzp´ers vergroten.

Lees meer over Lilian Boonstra »

Linda Brandwijk-de Groot

Het vanuit authenticiteit inzetten op interactie en het leggen van verbindingen met (interim) professionals, de jongere generatie en klanten. Belangrijke factoren voor het succes van bedrijven, waarbij mensen altijd het uitgangspunt vormen. Linda laat haar licht schijnen op onderwerpen die bij ZiPconomy naar voren komen en die haar raken.

Lees meer over Linda Brandwijk-de Groot »

Linde Gonggrijp

Linde Gonggrijp was tussen mei 2008 en maart 2014 directeur van FNV Zelfstandigen. In die functie gaf ze leiding aan deze organisatie die de belangen behartigt van ruim 14.000 zzp’ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg en was ze lid van de SER.

Lees meer over Linde Gonggrijp »

Lodi Planting

Mijn naam is Lodi Planting en het binden en boeien van het personeel is mijn passie. Ik ben in 2004 afgestudeerd als personeelswerker (bachelor) en sindsdien heb ik dit onderwerp niet meer losgelaten. Ik raakte pas echt gefascineerd door retentiemanagement toen ik in 2007 mijn postgraduaat behaalde aan de Ehsal Management School. Daar schreef ik mijn thesis over retentiemanagement en daar is de basis gelegd voor mijn missie. Wil je daar meer over weten? Bezoek dan mijn website www.retentie-management.com Zie ook

Lees meer over Lodi Planting »

Marc van Heese

Marc van Heese is mede-oprichter van Interimpuls, een initiatief waarmee opdrachtgevers en zelfstandige interim professionals rechtstreeks zaken met elkaar kunnen doen en waarin Interimpuls administratief kan ondersteunen. Op basis van opgedane ervaring heeft hij een duidelijke visie ontwikkeld over welke kant de interim-markt opgaat en zou moeten opgaan.

Lees meer over Marc van Heese »

Marie-Louise Dibbets

Marie-Louise Dibbets is oprichter van MLE Management advies. Van daaruit helpt zij ambitieuze managers meer succesvol te zijn door overzicht. Zij helpt hen meer rust te krijgen door hen te leren overzicht aan te brengen in het werk: een andere manier van werken waardoor zij succesvoller zijn en hun gewenste doelen op een proactieve wijze kunnen bereiken. Uniek aan Marie-Louise is dat zij organisatie-dilemma’s koppelt aan soft skills, van persoonlijke skills. Dit element komt terug in haar aanpak en advies. Zij schreef hierover het ebook “In 3 stappen van chaos naar succes” welke via haar site gratis te downloaden is. Marie-Louise is bedrijfseconome aangevuld met diverse leiderschapstrainingen en ervaring.

Lees meer over Marie-Louise Dibbets »

Mark van Assema

Mark van Assema is oprichter van freelink. Ik ben begonnen met freelink om twee redenen. Voor freelancers en opdrachtgevers wil ik de arbeidsmarkt veranderen. Voor mezelf wil ik bewijzen dat mensen elkaar kunnen vinden op basis van eerlijkheid en vertrouwen. Dat zijn de juiste voorwaarden waardoor mensen echt kunnen uitblinken in hun samenwerking.

Lees meer over Mark van Assema »

Mark Bassie

mr. Mark Bassie (Breda 1960) is sinds 1994 werkzaam als Zelfstandige Interim Professional. Was vroeger als interim-manager en trainer werkzaam. Heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd -onder het label Flex-Beheer- in flexibilisering van organisaties en professionalisering van externe inhuur. Onafhankelijk en deskundig in inhuurplatforms, Marktplaatsen, ZZP-community's en Vendor Managementsystemen. Mark combineert hierbij zijn HRM-deskundigheid met bedrijfsvoerings-expertise en verander- en projectmanagement. Auteur van het handboek 'Scoren op inhuurmarktplaatsen!' van FNV Zelfstandigen (2012). Onderzoeker/auteur van het rapport 2013 over E-Staffing in Nederland (over inhuurtools) en over MSP-dienstverleners (2014).

Lees meer over Mark Bassie »

Martine van den Bosch

Martine van den Bosch staat voor een pure, persoonlijke benadering met een sterk zakelijke focus. Als executive- en managementcoach brengt ze zelf in de praktijk wat ze ook teweeg brengt bij haar opdrachtgevers: onweerstaanbaar je zakelijke zelf zijn. Martine staat altijd aan en raakt écht. Dat werkt aanstekelijk. Zelfstandige interim Professionals in het bijzonder hebben haar focus.

Lees meer over Martine van den Bosch »

Michel Vos

Michel Vos was één van de initiatiefnemers van ZiPconomy en tot 2013 betrokken geweest bij het opzet van dit platform. Michel coacht ondernemers/ZiPers, investeert in mensen en bedrijven en begeleidt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of strategieën. Hij mede oprichter van VOOR, een nieuwe manier om opdrachtgevers en zelfstandig professionals te verbinden.

Lees meer over Michel Vos »

Michiel Cobben

Michiel Cobben is sinds 1992 actief in arbeidsbemiddeling. Met TheWhyGeneration adviseert hij samen met mede Zipconomy auteur Saskia Postma ZP-ers over personal branding en sales. Daarnaast is hij auteur (2011 – Verhoog je Gunfactor‘) en sales consultant.

Lees meer over Michiel Cobben »

Nétive

E-HRM Specialisten met ruim 20 jaar ervaring in de Nederlandse markt. Nétive is de enige volledige onafhankelijke VMS aanbieder in Nederland.

Lees meer over Nétive »

Niels Huismans

Niels Huismans is als consultant bij FastFlex verantwoordelijk voor Business Development. FastFlex is een onafhankelijke sourcing partner en managed service provider op het gebied van resourcemanagement. FastFlex draagt zorg voor de volledige keten van inhuur: van het proactief benchmarken van de inhuurtarieven tot het afwikkelen van alle contractgerelateerde zaken. Niels richt zich vanuit zijn marktexpertise op het creëren van meerwaarde voor huidige en nieuwe klanten. Daarnaast is hij oprichter van Marketives, een website waar hij een vernieuwende kijk op marketing, strategie en management geeft. Voordat Niels aan de slag is gegaan bij FastFlex heeft hij de Master Marketing Management gedaan waarna hij het management traineeship van Young Colfield heeft doorlopen. Hierbinnen is hij o.a. actief geweest als projectmanager bij T-Mobile. Naast zijn werk heeft Niels passie voor sport, film, reizen en culinaire uitspattingen.

Lees meer over Niels Huismans »

NVIM

De Nederlandse Vereniging voor Interim Managers (nvim) is de beroepsvereniging van, voor en door individuele interim managers. De nvim biedt interim managers met verschillende specialisaties en achtergronden een onafhankelijk platform om kennis, inzichten en ervaringen op te doen en te delen.

Lees meer over NVIM »

Paul Bessems

Paul Bessems is schrijver, onderzoeker, promovendus en strategisch organisatieadviseur. Hij is gespecialiseerd in hybride organiseren. Dit is een kruising tussen zelf doen en uitbesteden en bijvoorbeeld geschikt voor het organiseren van een vast-flexschil. Hij begeleidt organisaties bij het opzetten en uitvoeren van samenwerkingsverbanden zoals shared service centers, communities en coöperaties. Deze spelen een belangrijke rol in de netwerkeconomie en helpen informatie- en kenniswerkers productiever te worden.

Lees meer over Paul Bessems »

Paul van der Heijden

Paul van der Heijden is als ondernemer bij verschillende bedrijven in de bemiddelingsbranche betrokken (geweest). Deze branche is vaak erg ondoorzichtig en gesloten met onduidelijke tariefstructuren. Zijn missie: transparantie en helderheid bieden daar waar opdrachtgever en ZZP'er elkaar vinden. Enerzijds door de opdrachtgever de regie over zijn flexschil (terug) te geven en anderzijds de ZZP'er daar zelf een volwaardige, eerlijke rol in te gunnen. Geen absurde marges, duidelijk toegevoegde waarde bieden en afbreken van de muurtjes tussen vraag & aanbod.

Lees meer over Paul van der Heijden »

Peter Bargon

Drs. ing. Peter Bargon studeerde ICT en Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Als Director Managed Services bij Yacht richt hij zich voornamelijk op de vraagstukken met betrekking tot de inhuur van professionals.

Lees meer over Peter Bargon »

Peter Verboom

Peter Verboom (1968) heeft ruim 15 jaar ervaring binnen de werving en selectie van professionals en werkt sinds 2005 als interim consultant in-house bij opdrachtgevers. Daarnaast is hij is mede initiatiefnemer van een online CRM tool voor freelancers.

Lees meer over Peter Verboom »

Pierre Spaninks

Pierre Spaninks is zelfstandig journalist en communicatie-adviseur. Spreekt en schrijft over management, organisatie en ondernemerschap. Staat iedere zondag met de achtergronden bij het zzp-nieuws in Blendle

Lees meer over Pierre Spaninks »

Piet Hein de Sonnaville

Piet Hein de Sonnaville is 'founding partner' van Schaekel & Partners (voorheen: Atos Interim Management). Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en is sinds 2000 werkzaam binnen een interim management bureau. Eerst bij KPMG Interim Management , toen bij Atos Interim Management. Voor die tijd werkzaam bij Interpolis en Delta Lloyd in diverse management posities.

Lees meer over Piet Hein de Sonnaville »

Professionals In Flex

Professionals in Flex is een advies- en interimmanagement-organisatie ván en vóór de flexbranche. De organisatie bestaat enkel uit zelfstandige professionals die zich verbonden hebben aan dit bureau als associate of partner. Professionals in Flex houdt zich uitsluitend bezig met vraagstukken over flexibele arbeid en de invulling van tijdelijke functies in de flexbranche. De dienstverlening varieert van zeer technisch advies over bijvoorbeeld de loonadministratie van een uitzendbureau tot het leveren van een interimdirecteur. Professionals in Flex heeft een eenvoudige missie: Flex is goed, flex kan beter.

Lees meer over Professionals In Flex »

PZO

PZO is één van de grootste belangenbehartigers voor zelfstandige ondernemers en heeft de wens het zelfstandig ondernemerschap duurzaam te borgen.

Lees meer over PZO »

Raoul van Heese

Raoul van Heese is marketeer en projectmanager social intranet en media bij Workvoices. Raoul heeft ruime praktische ervaring met samenwerken en interne communicatie en is bedrijfskundige met specialisatie sociale organisaties en netwerken. Zijn belangstelling gaat uit naar effectief en vooral leuk werken, en zijn doel is werken in organisaties leuk en bereikbaar maken voor iedereen.

Lees meer over Raoul van Heese »

Wouter ter Reehorst

Wouter ter Reehorst (1960) is auteur van Succesvol als zzp’er (www.boomnelissen.nl) en Film van jouw leven (www.gvmedia.nl). Hij helpt (vaak jonge) ondernemers hun talenten te ontwikkelen en iets op te bouwen waar zij trots op kunnen zijn. In de boeken, workshops en columns deelt hij zijn ervaringen als ondernemer en informal investor. Als bestuurslid van diverse stichtingen heeft cultureel ondernemerschap zijn belangstelling. In zijn vrije tijd is hij actief als drummer en sportvlieger.

Lees meer over Wouter ter Reehorst »

Richard Van der Lee

Ontwikkeling en (organisatie)vernieuwing gaan samen met het (h)erkennen van talent, persoonlijk leiderschap tonen en de stap maken van denken naar daadwerkelijk doen. Als founder van het inspiratieplatform Century of Talent en oprichter van Visie op Talent Organisatieadvies en De Alfabetboeken verbindt en inspireert Richard van der Lee mensen en organisaties om hun dromen te realiseren. Dit met als uitgangspunt ‘Verandering begint met delen’. Lees op Linkedin meer over Richard

Lees meer over Richard Van der Lee »

Rob den Boer

Rob den Boer is ondernemer en interim manager. Hij heeft een duidelijke visie op de markt van de flexibele arbeid en heeft een passie voor ondernemingen en initiatieven die bij deze visie (willen) aansluiten. Op dit moment werkt hij o.a. als interim manager bij Nétive, een 'game changer' op het gebied van VMS tooling. Daarnaast is hij betrokken bij diverse online arbeidsmarkt initiatieven.

Lees meer over Rob den Boer »

Rob de Laat

Rob de Laat is sinds 1989 actief in de wereld van flexibele arbeid. Hij is onder andere directeur van Staffing Management Services. Ook is hij medeauteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid, een handboek voor lijnmanagers, directies, HRM-professionals en inkopers waarin alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt aan bod komen.

Lees meer over Rob de Laat »

Rob Ramsey

Rob Ramsey is initiator en bestuurder van het Instituut voor Interim-Managers (www.instim.org). Hij is o.a. verantwoordelijk voor de werving van interim-managers en van organisaties die opdrachten verstrekken aan de associés van het Instituut. Daarnaast werkt hij onder de naam Xenim! aan het matchen van interim-managers van het Instituut voor Interim-Managers aan opdrachten in overheid en zorg.

Lees meer over Rob Ramsey »

Ronald Dekker

Ronald Dekker is arbeidseconoom en doet al 15 jaar onderzoek naar de verhouding tussen flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt en de wisselwerking met innovatie. Hij mag zich graag opwinden over ongefundeerde voorspellingen over de arbeidsmarkt en simplistische generalisaties over werk. Ronald werkt bij het instituut ReflecT van de Universiteit van Tilburg.

Lees meer over Ronald Dekker »

Roos Wouters

Roos Wouters (1974) is voorzitter van de Stichting Het Nieuwe Werken Werkt! en geeft lezingen, adviezen en workshops aan overheid en bedrijfsleven over Het Nieuwe Werken: hoe werk zo slim en optimaal mogelijk ingericht kan worden zodat de balans tussen werk en privé, de mate van autonomie en de duurzame inzetbaarheid van werknemers en werkgevers geoptimaliseerd wordt.

Lees meer over Roos Wouters »

Samir ter Lüün

Samir ter Lüün is als trendwatcher markt en maatschappij verbonden aan CTB Flex, leverancier van ICT-oplossingen voor de flexbranche. Hier vertaalt hij veranderingen in de manier waarop mensen werken en leven naar ICT-oplossingen, visie en advies voor de flexbranche. Zijn ruime praktijkervaring als intercedent en vestigingsmanager komen hierbij goed van pas. Belangrijke onderwerpen zijn de invloed van technologie op de flexbranche (waaronder social media), flexibilisering, nieuwe business modellen in de flexbranche en de nieuwe generatie in relatie tot werk.

Lees meer over Samir ter Lüün »

Saskia Postma

Saskia Postma begeleidt interim managers en ZZP-ers die worstelen met hun positionering vanuit haar bureau De Personal Branding Coach. Zij helpt hen bij het in kaart brengen van hun onderscheidende kwaliteiten, met het ontwikkelen van een sterke presentatie in de markt en met het aantrekken van klanten. De inzet van social media is daarbij een belangrijk instrument.

Lees meer over Saskia Postma »

Sjoukje Wynia

Sjoukje Wynia is econoom en heeft sinds begin 2011 haar eigen strategisch adviesbureau WYNIA & CO. WYNIA & CO voegt waarde toe op het snijvlak van HR en Inkoop. Haar klanten bevinden zich vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening en in de zorg. Daarnaast is zij een van de ondernemers achter WeShareTalent, het B2B netwerk voor de uitwisseling van kennis en talent tussen organisaties.

Lees meer over Sjoukje Wynia »

Steve Sichtman

Steve Sichtman is managing partner van Blue Carpet, een besloten shared service community voor zeer ervaren interim-professionals. Voor Blue Carpet was Steve Sichtman partner en vennoot van Boer & Croon. Daar stond aan de wieg van Boer & Croon InterMaat.

Lees meer over Steve Sichtman »

Patrick Terranea

Patrick Terranea is al meer dan 15 jaar zelfstandig interim professional en recentelijk gestart met  ZIP | zorgeloos en vrij ondernemen, een onafhankelijk platform voor zelfstandige ondernemers met een breed aanbod van exclusieve online producten en diensten speciaal voor ondernemers. Daarnaast levert ZIP kennis en innovatieve oplossingen voor de flexibilisering van arbeid en online communities.

Lees meer over Patrick Terranea »

Wim Davidse

Drs Wim Davidse is toekomstverteller en strategisch prestatie-adviseur. Hij gelooft heilig in de vitale mix van energiek ondernemen en aanstekelijk werkgeverschap en de essentiële rol van flexibiliteit (zonder flexibiliteit geen zekerheid!). Wim geeft flexbureaus en werkgevers daarom graag en met volle overtuiging inzicht & inspiratie en advies & coaching om onmisbare, energieke, succesvolle werkmerken te kunnen zijn in de Nieuwe Toekomst. Hij vertelt daarover ook vaak op congressen en seminars en in inspiratieshops.

Lees meer over Wim Davidse »

Wim van der Heiden

Wim van der Heiden is 58 jaar en heeft zich als bedrijfskundige geleidelijk ontwikkeld van management consultant via HR-beleidsadvieswerk vanuit een concernstaf tot projectleider en lijnmanager in de IT bij ING. Recent heeft hij daar een jaar beleidswerk bij de branche-organisatie voor uitzendondernemingen, ABU, aan toegevoegd. Parallel aan zijn loondienstverband heeft hij in 1996 zijn eigen bedrijf opgericht, Flexvision genaamd. Centraal staat daarbij zijn eigen visie op flexibilisering van organisaties en in samenhang daarmee de arbeidsmarkt.

Lees meer over Wim van der Heiden »

Zairah Khan

Ik ben ondernemer, sinds kort. Een heel avontuur, met zowel leuke, onverwachtse en soms afschrikwekkende zaken die ik op mijn pad aantref. Een beetje zoals Alice in Wonderland, zij weet ook niet waar de weg heen leidt en welke gevaren er onderweg schuilen. Helaas is er voor ondernemers geen geel pad om te bewandelen, je moet het helemaal zelf uitvinden. Voor iedereen die wacht op het gouden idee, een bedrijfsplan heeft of al aan de weg timmert, deel ik mijn waarachtige verhalen. Leer, huiver en lach.

Lees meer over Zairah Khan »

ZiPredactie

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info@zipconomy.nl)

Lees meer over ZiPredactie »